Pakowarki próżniowe

 Stołowe

mniejse1

PP3-trigger-2
PP3-2

Pakowarka próżniowa PP3.3 to kompaktowa maszyna pakująca przeznaczona do produktów spożywczych i technicznych w worki z folii barierowych. Wykonana ze stali nierdzewnej konstrukcja maszyny odznacza się nowoczesnym designem oraz wyjątkowo atrakcyjną stylistyką. Urządzenie odznacza się wyjmowaną listwą zgrzewającą, płaskim blatem i sterownikiem zlicowanym z obudową maszyny co gwarantuje łatwe utrzymanie maszyny w odpowiednim stanie higienicznym.

Maszyna jest wyposażona w wytrzymałą przezroczystą pokrywę umożliwiającą obserwację procesu pakowania.

Urządzenie doskonale nadaje się do przygotowania potraw do technologii SOUS VIDE, polegającej na gotowaniu zapakowanych próżniowo produktów w ściśle kontrolowanej temperaturze. Gotowanie SOUS VIDE odznacza się  doskonałym zachowaniem naturalnych wartości sensorycznych i odżywczych, przy jednoczesnej eliminacji ubytków masy.

Specjalna wersja bankowa maszyny umożliwia pakowanie banknotów i bilonu.

1

PP4.2E-mniejsze
PP4.2E-3

Pakowarka próżniowa PP4.2E służy do pakowania produktów spożywczych, technicznych, a w specjalnej wersji bankowej również do pakowania banknotów, papierów wartościowych i bilonu.

Wykonana ze stali nierdzewnej maszyna wyposażona jest w przezroczystą pokrywę oraz intuicyjny sterownik z wakuometrem. Urządzenie spełnia wszelkie wymogi higieniczno-sanitarne jest bardzo łatwe w utrzymaniu w czystości (dzięki odpowiednio wyprofilowanej komorze i wyjmowanej listwie zgrzewającej).  Maszyna wyposażona jest w niezawodną pompę próżniową TEPRO AT8 o wydajności

8 m3/h.

Urządzenie doskonale nadaje się do przygotowania potraw do technologii SOUS VIDE, polegającej na gotowaniu zapakowanych próżniowo produktów w ściśle kontrolowanej temperaturze. Gotowanie SOUS VIDE odznacza się  doskonałym zachowaniem naturalnych wartości sensorycznych i odżywczych, przy jednoczesnej eliminacji ubytków masy.

1

PP4.6.mniejsze-2
PP4.6-3

 

Pakowarka próżniowa PP4.6 przeznaczona jest do pakowania żywności, oraz produktów niespożywczych, w tym banknotów i bilonu (specjalna wersja bankowa). Konstrukcja maszyny wykonana jest ze stali nierdzewnej. Odpowiednio profilowana, tłoczona z pojedynczego arkusza blachy komora z wyjmowanymi listwami zgrzewającymi zapewnia łatwe utrzymanie maszyny w odpowiednim stanie higienicznym. Solidna, wykonana z wytrzymałego tworzywa sztucznego przezroczysta pokrywa daje możliwość obserwacji procesu pakowania.

Maszyna wyposażona jest w pompę TEPRO AT10B o wydajności ok. 12 m2/h zapewniającej odpowiednią wydajność i niezawodność.

Maszyna dostępna jest w dwóch wersjach :

  • Wersja A –  z dwoma równoległymi listwami zgrzewającymi o długości 255 mm
  • Wersja B – z jedną listwą zgrzewającą o długości 465 mm

Urządzenie doskonale nadaje się do przygotowania potraw do technologii SOUS VIDE, polegającej na gotowaniu zapakowanych próżniowo produktów w ściśle kontrolowanej temperaturze. Gotowanie SOUS VIDE odznacza się  doskonałym zachowaniem naturalnych wartości sensorycznych i odżywczych, przy jednoczesnej eliminacji ubytków masy.

mniejse1

PP5.5.mniejsze
PP5.5-3

Pakowarka próżniowa PP5.5 jest urządzeniem przeznaczonym są do pakowania żywności i produktów niespożywczych. Konstrukcja maszyny PP5.5 wykonana jest ze stali nierdzewnej z uwzględnieniem wszelkich aspektów higienicznych i łatwego utrzymania maszyny w czystości. Tłoczona komora wyposażona jest w solidną, przezroczystą pokrywę przez którą widać przebieg procesu pakowania.

 Pakowarki wyposażone są w niezawodną pompę TEPRO AT21 o wydajności 21 m3/h.

Pakowarka PP5.5 wyposażona jest standardowo w listwę z podwójnym zgrzewem i intuicyjny sterownik z wakuometrem analogowym.

Urządzenie doskonale nadaje się do przygotowania potraw do technologii SOUS VIDE, polegającej na gotowaniu zapakowanych próżniowo produktów w ściśle kontrolowanej temperaturze. Gotowanie SOUS VIDE odznacza się  doskonałym zachowaniem naturalnych wartości sensorycznych i odżywczych, przy jednoczesnej eliminacji ubytków masy.

1

PP5.6-mniejsze
PP5.6-1

Pakowarka próżniowa PP5.6 jest najmniejszym modelem umożliwiającym pakowanie z zastosowaniem atmosfery modyfikowanej MAP.   Urządzenie przeznaczone jest do pakowania żywności i produktów niespożywczych. Konstrukcja maszyny PP5.6 wykonana jest ze stali nierdzewnej z uwzględnieniem wszelkich aspektów higienicznych i łatwego utrzymania maszyny w czystości. Tłoczona komora wyposażona jest w solidną, przezroczystą pokrywę przez którą widać przebieg procesu pakowania.

 Pakowarka wyposażone są w niezawodną pompę TEPRO AT21 o wydajności 21 m3/h.

Pakowarka PP5.6 wyposażona jest standardowo w listwę z pojedynczym zgrzewem i systemem odcinania nadmiaru woreczka.

Urządzenie jest wyposażone w sterownik mikroprocesorowy z cyfrowym pomiarem próżni i zapamiętania i nadania nazw 25 programom pakowania. Każdy z programów umożliwia edycję wszystkich kluczowych parametrów procesu pakowania (próżnia [%], gaz [%], czas zgrzewania [s], czas odcinania [s] itp.). W trakcie pakowania parametry są wyświetlane w czasie rzeczywistym na podświetlanym wyświetlaczu LCD.

Dodatkowe funkcje sterownika:

  • Czas oczekiwania: umożliwia automatyczne przerwanie procesu pompowania w przypadku braku zmian ciśnienia  w komorze w zaprogramowanym okresie czasu. Funkcja jest szczególnie przydatna w przypadku pakowania produktów o dużej zawartości wilgoci – zapewnia osiągnięcie optymalnej próżni zapobiegając jednocześnie przed niepotrzebnym wytwarzaniem pary wodnej.
  • Próżnia pauzy: funkcja daje możliwość ustawienie przerw w procesie pompowania, umożliwiających delikatniejszą i dokładniejszą ewakuację powietrza uwięzionego w produktach porowatych i z pęcherzykami powietrza. Parametry ustawiane funkcji to wartość próżni, przy której pompowanie ma zostać wstrzymane oraz czas przerwy w pompowaniu (funkcja dostępna na zamówienie).
  • Licznik cykli z możliwością kasowania
  • Funkcja testująca szczelność komory i układu próżniowego

Urządzenie doskonale nadaje się do przygotowania potraw do technologii SOUS VIDE, polegającej na gotowaniu zapakowanych próżniowo produktów w ściśle kontrolowanej temperaturze. Gotowanie SOUS VIDE odznacza się  doskonałym zachowaniem naturalnych wartości sensorycznych i odżywczych, przy jednoczesnej eliminacji ubytków masy.

Niniejsza strona ma charakter informacyjny i nie stanowi oferty w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.